MEGA PARENTING SUMMIT
07 Januari 2024

8.30 pagi - 5.00 petang | Abedeen ClubHouse, Cyberjaya

MEMPERKENALKAN
Mega Parenting Summit 2024, seminar yang komprehensif dan holistik, yang menawarkan banyak WAWASAN, NASIHAT DARI PAKAR dan SESI INTERAKTIF yang dirancang KHUSUS untuk IBU BAPA dalam menghadapi berbagai CABARAN dalam mendidik anak di ERA INFORMASI yang dinamik saat ini.
SETUJUKAN KALAU
kami cakap kebahagiaan rumah tangga bermula daripada kebahagiaan suami isteri. Dengan statement ini, agak-agak apa yang spesial? Kali ini kami nak menguar-uarkan kepada anda semua di luar sana. Buat julung kalinya yang bakal diadakan dalam sebuah seminar yang berkonsepkan kekeluargaan dan keibubapaan yang mengumpulkan expert speakers dalam bidang          masing-masing iaitu “Mega Parenting Summit”.

Inilah masanya! Peluang keemasan untuk kita semua put in our priority dengan melapangkan masa anda untuk hadir dalam menuntut ilmu,
In Syaa Allah berguna untuk kebahagiaan keluarga kita.

Nak hadir seorang pun boleh, nak hadir bersama pasangan masing2 pun boleh. Pasangan suami isteri, ataupun yang baru nak kahwin, ataupun yang dah lama kahwin. Dan juga ibu bapa-ibu bapa yang ingin upgrade ilmu parenting kerana nak membesarkan anak dalam keadaan rumah tangga yang harmoni dan juga bahagia.

Syukur Alhamdulillah, kami sebenarnya sangat teruja dan rasa tidak sabar untuk berkongsi tentang kisah suka dan duka dalam alam perkahwinan yang mungkin boleh memberi manfaat kepada pasangan-pasangan di luar sana😍 Jadi, apa tunggu lagi?

Berikut adalah objektif utama MEGA PARENTING SUMMIT 2024
 • Memperkasakan anda dengan pengetahuan, kemahiran dan cara untuk menangani cabaran parenting moden yang semakin berkembang.
 • Memupuk semangat kemasyarakatan dan sokongan oleh kami dalam kalangan anda
 • Menyediakan platform untuk anda berhubung dengan pakar dan pendidik.
 • Teknik Parenting Islam: Sidang kemuncak itu boleh menampilkan pekara dalam parenting Islam yang boleh membimbing anda tentang teknik parenting khusus yang berteraskan prinsip Islam. Ini boleh termasuk panduan tentang disiplin, komunikasi dan menunjukkan contoh yang baik.
KAMI BAWAKAN AHLI-AHLI PANEL YANG HEBAT & TERHANGAT DI PASARAN
ANTARANYA IALAH:
Siapa yang boleh turut serta?
 • New Parents yang mencari bimbingan untuk tahun-tahun awal menjadi ibu bapa.
 • Ibu Bapa dan Penjaga.
 • Pendidik parenting, kaunselor dan pakar.
 • Suami isteri yang mempunyai konflik dalam rumah tangga.
 • Ibu bapa yang inginkan keluarga yang bahagia bersama anak-anak.

"Parenting Summit benar-benar mengubah cara saya melihat peranan sebagai orang tua. Saya merasa terinspirasi dengan cerita yang dikongsikan oleh panel2 dan tips2 yang diberi sangat membantu. Pengalaman yang sangat luar biasa."

"Saya sangat recommend program kepada semua parents yang ada di luar sana. Ilmu yang disampaikan sangat relevan dan terkini. Saya balik dengan banyak idea baru untuk meningkatkan hubungan dengan anak-anak saya. Terima kasih atas kesempatan ini!"

"Mega Parenting Summit memberikan platform yang luar biasa untuk bertukar pengalaman dengan parents yang lain. Saya terasa disokong untuk menjadi parents yang lebih baik. Saya tak sabar nak praktikan semua yang saya dapat dalam program ini"

"Sebagai parents, saya selalu rasa sendirian dalam mengatasi cabaran. Tapi Mega Parenting Summit betul2 mengubah pemikiran saya. Saya sekarang rasa sebahagian daripada komuniti yang prihatin dan menyokong. Tahniah kepada penganjur atas kejayaan ini!"

"Program ini bukan sekadar program yang biasa. Ia adalah pengalaman holistik yang menyentuh hati dan minda. Saya berasa lebih yakin dengan peranan saya sebagai bapa selepas menghadiri program ini. Terima kasih kepada penganjur yang berdedikasi!"

"saya sangat berpuas hati dengan Mega Parenting Summit. Speaker2 jemputan semua mempunyai pemahaman yang mendalam tentang pelbagai aspek sebagai parents...saya meninggalkan program ini dengan pengetahuan baru dan semangat yang dipertingkatkan!"

APA YANG ANDA AKAN DAPAT APABILA
menghadirkan diri ke MEGA PARENTING SUMMIT pada 07 Januari 2024:
 • Meningkatkan Kesedaran Diri & Pasangan: Anda akan dapat mengenali personaliti pasangan anda melalui sesi yang dikendalikan oleh Dr. Azura Hashim, membantu dalam memahami perbezaan individu untuk meningkatkan kefahaman dan kesejahteraan dalam hubungan.
 • Kemahiran Pengurusan Konflik & Komunikasi: Sesi yang dipimpin oleh Ustaz Fadzli Aziz dapat memberikan peserta mengenai ilmu strategi & kunci penyelesaian dalam pengurusan konflik rumah tangga melalui komunikasi yang efektif.
 • Pengetahuan Parenting Positif: Prof Mas Positif akan membawa perspektif yang baharu dalam 'Parenting Love Therapy', memperkukuhkan hubungan anda dengan anak-anak anda dengan cara yang positif dan berkesan.
 • Pengurusan kewangan dalam Rumah Tangga: Puan Wana Abas & Tuan Shamsuddin Salleh akan memberikan topik yang menarik tentang bagaimana cara untuk menguruskan kewangan dengan betul & effective supaya memberi impak yang positif dalam hubungan suami isteri.
 • Cabaran Suami Isteri Bekerjaya: Dr. Lily Fariza akan membincangkan tentang cabaran yang dihadapi oleh pasangan bekerja dalam sesi mengenai "Cabaran Suami Isteri Bekerjaya", memberikan strategi bagi memenuhi peranan dalam kerjaya dan perkahwinan dengan seimbang.
 • Pengalaman dan Inspirasi dari Selebriti: Haaa inilah yang paling menarik😀 buat pertama kalinya, Diana Danielle sendiri akan berkongsi pengalaman peribadi dalam perkahwinan & parenting, dengan niat untuk membantu lebih ramai pasangan suami isteri di luar sana dari perspektif kehidupan seharian Diana Danielle sebagai seorang isteri dan ibu.
PAKEJ TIKET
MEGA PARENTING SUMMIT 2024
KAMI DENGAN INI MENJEMPUT
Semua ibu bapa dari seluruh Malaysia untuk menghadirkan diri ke Mega Parenting Summit yang julung kali diadakan. Inilah masanya! Pada yang tinggal di sekitar Lembah Klang, sangatlah murah untuk sampai ke lokasi kami dengan menggunakan lebuhraya dan lokasi ini sangatlah senang untuk parking, premium dan selesa untuk menimba ilmu sepanjang hari.

Ibu bapa juga diberi pilihan untuk membawa anak-anak bersama, kerana kami telah berkolaborasi dengan Kiddocare untuk sepanjang event tersebut berlangsung ataupun boleh juga mendapatkan khidmat mereka untuk menjaga anak-anak di rumah anda.
THE BEST PART IS
kami bawakan KIDDOCARE spesial untuk PapaMama yang buntu siapa yang boleh jagakan anak-anak bila hadir ke program ini dengan selamat & boleh dipercayai.

Dapatkan kod istimewa dengan potongan harga sebanyak RM20 selepas anda membuat pembayaran tiket MEGA PARENTING SUMMIT melalui e-mel anda.

Untuk maklumat lanjut boleh klik butang di bawah 👇

SOALAN LAZIM
1. Apakah topik yang akan dibincangkan semasa sidang parenting summit?

Topik yang akan dikongsikan antaranya Parenting Love Therapy, Mengenali Personaliti Pasangan Anda, Pengurusan Konflik Rumahtangga & Komunikasi Kunci Penyelasaian, Pengurusan Kewangan dalam Rumahtangga dan Cabaran Suami Isteri Berkerjaya.

2. Siapakah speaker dan pakar yang diketengahkan pada Mega Parenting Summit?

Pada Mega Parenting Summit kali ini kita kumpulkan ramai speaker dan pakar yang terhangat di pasaran antaranya ialah Prof Mas Positif (Pengasas Parenting Love Therapy), Dr. Azura Hashim (Human Development Expert), Ustaz Fadzli Aziz (Marriage Councelor), Wana Abas (Founder of TATEH) Samsudin Salleh (CEO Lyndung Sdn Bhd) dan Dr. Lily Fariza (O&G Specialist).

3. Adakah Mega Parenting Summit sesuai untuk ibu bapa yang mempunyai anak dari semua peringkat umur?

Ya betul, Mega Parenting Summit ini distrukturkan untuk memberi padangan yang berharga untuk ibu bapa yang mempunyai anak dari semua peringkat umur, daripada bayi baru lahir hingga remaja. Setiap topik akan menanggani cabaran khusus dan menawarkan nasihat praktikal untuk memenuhi keperluan suami isteri pada peringkat yang berbeza dalam perjalanan sebagai parents dan suami isteri.

4.  Sejauh manakah topik itu interaktif dan bolehkah saya bertanya soalan semasa Mega Parenting Summit?

Ya betul, topik direka betuk untuk menjadi sangat interaktif. Banyak topik akan merangkumi masa khusus untuk Q&A, membolehkan peserta bertanya soalan terus kepada ahli panel.

5. Adakah terdapat kos yang berkaitan dengan menghadiri sidang kemuncak parenting & adakah terdapat sebarang diskaun?

Ya, terdapat berbagai pakej tiket untuk menyertai Mega Parenting Summit ini. Kami juga memberi diskaun untuk 300 peserta terawal yang mendaftar dan harga yang ditawarkan sangat berpatutan sebagai contoh salah satu pakej tiket yang kami tawarkan ialah Pakej Tiket Parenting Solo (1 pax) RM189 RM150

Edit

Cart Summary

Total

Select Your Payment Method

Your Payment Info Is Protected
Payment Secure Logo

Delivery Details

Billing Details

Select Your Payment Method

Your Payment Info Is Protected
Payment Secure Logo
Total