THE TENDER YEARS 2.0: EXPERT TODDLER CARE SEMINAR
24 FEBRUARI 2024

8.30 pagi - 5.00 petang | Kiddytopia iOi City Mall, Putrajaya

MEMPERKENALKAN
"The Tender Years 2.0", yang bertujuan untuk menganjurkan seminar yang diketuai oleh pakar yang memberi tumpuan kepada penjagaan kanak-kanak yang komprehensif. Seminar ini akan merangkumi topik Penyusuan Susu Ibu, Bahasa Bayi, Ancaman & Keselamatan Kanak-kanak, Cara Mengendalikan Bayi Picky Eater, Perkembangan Awal Kanak-Kanak & Car Seat (CRS).
SETUJUKAN KALAU
kami cakap kebahagiaan sebuah keluarga bermula daripada kebahagiaan anak-anak. Dengan statement ini, agak-agak apa yang istimewa? Kali ini kami nak menguar-uarkan kepada anda semua di luar sana. Buat kali kedua kami adakan dalam sebuah seminar yang berkonsepkan kekeluargaan dan keibubapaan yang mengumpulkan expert speakers dalam bidang          masing-masing iaitu “The Tender Years 2.0: Expert Toddler Care Seminar”.

INILAH MASANYA! Peluang keemasan untuk kita semua put in our priority dengan melapangkan masa untuk hadir dalam menuntut ilmu, In-Syaa-Allah berguna untuk kebahagiaan keluarga kita.

Nak hadir seorang pun boleh, nak hadir bersama pasangan masing-masing pun boleh. Pasangan suami isteri yang mempunyai anak, ataupun yang baru menimang cahaya mata, ataupun yang dah lama kahwin. Dan juga ibu bapa-ibu bapa yang ingin tingkatkan ilmu parenting kerana nak membesarkan anak dalam keadaan keluarga yang harmoni dan juga bahagia.

Syukur Alhamdulillah, kami sebenarnya sangat teruja dan rasa tidak sabar untuk berkongsi tentang kisah suka dan duka dalam alam keibubapaan yang mungkin boleh memberi manfaat kepada ibu bapa-ibu bapa di luar sana😍 Jadi, apa tunggu lagi?

APA YANG PARENTS AKAN DAPAT?
  • Memperkasakan anda dengan pengetahuan, kemahiran dan cara untuk menangani cabaran parenting moden yang semakin berkembang.
  • Memupuk semangat kemasyarakatan dan sokongan oleh kami dalam kalangan anda
  • Menyediakan platform untuk anda berhubung dengan pakar dan pendidik.
  • Teknik Parenting Islam: Sidang kemuncak itu boleh menampilkan pekara dalam parenting Islam yang boleh membimbing anda tentang teknik parenting khusus yang berteraskan prinsip Islam. Ini boleh termasuk panduan tentang disiplin, komunikasi dan menunjukkan contoh yang baik.
KAMI BAWAKAN AHLI-AHLI PANEL YANG HEBAT 2024
ANTARANYA IALAH:
Siapa yang boleh turut serta?
  • New Parents yang mencari bimbingan untuk tahun-tahun awal menjadi ibu bapa.
  • Ibu Bapa dan Penjaga.
  • Pendidik parenting, kaunselor dan pakar.
  • Mempunyai anak 2 tahun ke bawah amatlah digalakkan.
  • Ibu bapa yang inginkan keluarga yang bahagia bersama anak-anak.
"benda tu sebenarnya awareness yang sangat penting untuk first mom"
Puan Hajar

"Saya sebenarnya memang dah lama nak belajar betul pasal penyusuan, walaupun kita boleh banyak tengok kat media sosial tapi tak sama dengan kita betul2 fokus kat dalam seminar ni pasal penyusuan, keselamatan, pemakanan...benda tu sebenarnya awareness yang sangat penting untuk first mom...ilmu ni sangat penting untuk tempoh kita mengandung, membesarkan anak, insya Allah."

"saya tak tahu pun yang sebenarnya...masa anak pertama tu car seat tu dah kena masa hari kedua keluar hospital"
Puan Safiah

"Macam saya dah anak ke-2, saya tak tahu pun yang sebenarnya...masa anak pertama tu car seat tu dah kena masa hari kedua keluar hospital dah kena letak anak kat dalam car seat...jangan pegang macam tu je, sangat merbahayalah."

"walaupun saya dah follow diorang di IG dengan TikTok..tapi bila depan2 tu lainlah dia punya rasa tu lain"
Puan Izzati

"Banyaklah ilmu yang saya dapat macam ilmu baby cry dengan ilmu penyusuan...walaupun saya dah follow diorang di IG dengan TikTok..tapi bila depan2 tu lainlah dia punya rasa tu lain."

"betul-betul mengubah pemikiran saya"
Puan Rozanah Amirah

"Sebagai parents, saya selalu rasa sendirian dalam mengatasi cabaran. Tapi The Tender Years betul2 mengubah pemikiran saya. Saya sekarang rasa sebahagian daripada komuniti yang prihatin dan menyokong. Tahniah kepada penganjur atas kejayaan ini!"

"banyak ilmu yang saya dapat tentang cara pemakanan bayi, macam mana nak handle picky eaters"
Puan Maryam

"Saya dapat tahu walaupun saya dah ada anak..tapi banyak ilmu yang saya dapat tentang cara pemakanan bayi, macam mana nak handle peaky eaters..lagi2 anak saya tengah memilih makan so dapat terus ilmu apa yang patut di applykan terus.. lepastu cara menyusukan bayi lepastu cara macam mana handle ketika bekerja, dan saya dapat tahu tentang crs keselamatan kerusi bayi."

"speaker2 jemputan semua mempunyai pemahaman yang mendalam tentang pelbagai aspek sebagai parents"
Musyrif

"Saya sangat berpuas hati dengan The Tender Years. Speaker2 jemputan semua mempunyai pemahaman yang mendalam tentang pelbagai aspek sebagai parents...saya meninggalkan program ini dengan pengetahuan baru dan semangat yang dipertingkatkan!"

APA YANG PAPA MAMA AKAN DAPAT
apabila menghadirkan diri ke The Tender Years 2.0: Expert Toddler Care Seminar pada 24 Februari 2024:
  • Meningkatkan Seni dalam Kejayaan Penyusuan: Anda akan dapat mengenali seni dan sains penyusuan anda melalui sesi yang dikendalikan oleh Nad Masrom, membantu dalam memberi susu ibu yang terbaik untuk anak.
  • Kesedaran Penggunaan Car Seat di dalam kenderaan: Sesi yang dipimpin oleh Haiqal Murad dapat memberikan peserta mengenai ilmu pemilihan dan pemasangan yang betul demi menjaga keselamatan anak-anak ketika perjalanan.
  • Membezakan Tangisan Bayi dan Seni Tidurkan Anak: Uswatun Hasanah akan membawa perspektif yang baharu dalam mengenal pasti tangisan bayi, memperkukuhkan teknik atau seni dalam menidurkan anak-anak.
  • Mengelak Anak dari Menjadi "Picky Eater": Dr. Amalina akan memberikan topik yang menarik tentang langkah mudah untuk memulakan anak makan dengan confident dan elakkan "Picky Eater"
  • Teknik Proofing Child: Dr. Aishah Abas akan membincangkan ancaman keselamatan anak-anak dan child proofing technique.
  • Melihat Perkembangan Awal Anak-Anak: Dr. Fatin Amira akan berkongsi ilmu dalam melihat dan memerhati perkembangan awak anak-anak dari umur 1 hari sehingga 3 tahun
PAKEJ TIKET
The Tender Years 2.0: Expert Toddler Care Seminar 2024
KAMI DENGAN INI MENJEMPUT
Semua ibu bapa dari seluruh Malaysia untuk menghadirkan diri ke The Tender Years 2.0. Inilah masanya! Pada yang tinggal di sekitar Lembah Klang, sangatlah mudah untuk sampai ke lokasi kami dengan menggunakan lebuhraya dan lokasi ini sangatlah senang untuk parking, premium dan selesa untuk menimba ilmu sepanjang hari.

Bagi Ibu bapa yang mempunyai bayi berusia 6 bulan ke bawah bilik berasingan disediakan jika ingin menyusukan bayi.

Bagi anak 6 bulan ke atas, kami menggalakkan menggunakan perkhidmatan KIDDOCARE yang boleh menjaga bayi dan anak anda dengan selamat di keselesaan rumah anda. Ini bagi membantu ibu bapa lain fokus di dalam kelas.
THE BEST PART ialah
kami bawakan KIDDOCARE, istimewa untuk PapaMama yang buntu siapa yang boleh jagakan anak-anak bila hadir ke program ini dengan selamat & boleh dipercayai.

Dapatkan kod istimewa dengan potongan harga sebanyak RM20 selepas anda membuat pembayaran tiket THE TENDER YEARS 2.0 melalui e-mel anda.

Untuk maklumat lanjut boleh klik butang di bawah 👇

SOALAN LAZIM
1. Apakah topik yang akan dibincangkan semasa seminar The Tender Years 2.0 ?

Topik yang akan dikongsikan antaranya Seni dan Sains dalam Kejayaan Penyusuan, Kemalangan dalam Kenderaan Pembunuh Kanak-Kanak Dalam Diam, Perkembangan Awal Kanak-Kanak 0-3 Tahun, Beza Tangisan Bayi Mengikut Usia dan Seni Tidurkan Anak, Langkah Mudah Mulakan Anak Makan dengan Confident dan Elakkan Picky Eater dan Ancaman Keselamatan Anak-Anak dan Child Proofing Technique.

2. Siapakah speaker dan pakar yang diketengahkan pada The Tender Years 2.0 ?

Pada The Tender Years kali ini kita kumpulkan ramai speaker dan pakar yang terhangat di pasaran antaranya ialah Puan Nad Masrom (Kaunselor Laktasi), Tuan Haiqal Murad (Child Occupant Safety Advisor), Dr. Fatin (Pengarah Urusan DrANA Group), Puan Uswatun Hasanah (Baby Crying & Sleep Consultant), Dr. Amalina (Child Feeding Advocate) dan Dr. Aishah Abas (Public Health Medicine Specialist).

3. Adakah The Tender Years 2.0 sesuai untuk ibu bapa yang mempunyai anak dari semua peringkat umur?

Ya betul, The Tender Years 2.0 ini distrukturkan untuk memberi padangan yang berharga untuk ibu bapa yang mempunyai anak dari semua peringkat umur, daripada bayi baru lahir hingga remaja. Setiap topik akan menanggani cabaran khusus dan menawarkan nasihat praktikal untuk memenuhi keperluan suami isteri pada peringkat yang berbeza dalam perjalanan sebagai parents.

4.  Sejauh manakah topik itu interaktif dan bolehkah saya bertanya soalan semasa The Tender Years 2.0 ?

Ya betul, topik direka bentuk untuk menjadi sangat interaktif. Banyak topik akan merangkumi masa khusus untuk Q&A, membolehkan peserta bertanya soalan terus kepada ahli panel.

5. Adakah terdapat kos yang berkaitan dengan menghadiri sidang kemuncak The Tender Years 2.0 & adakah terdapat sebarang diskaun?

Ya, terdapat berbagai pakej tiket untuk menyertai The Tender Years 2.0 ini. Kami juga memberi diskaun untuk 100 peserta yang mendaftar dan harga yang ditawarkan sangat berpatutan sebagai contoh salah satu pakej tiket yang kami tawarkan ialah Pakej Tiket Solo (1 pax) RM159 dan Pakej Tiket Couple (2pax) RM318 RM309

Edit

Cart Summary

Total

Select Your Payment Method

Your Payment Info Is Protected
Payment Secure Logo

Delivery Details

Billing Details

Select Your Payment Method

Your Payment Info Is Protected
Payment Secure Logo
Total